Fransk potatissallad med kronärtskockor

Aiolidressingen kan du använda till allt. Dippa grönsaker i, ringla över grillad fisk eller nykokta primörer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g små färskpotatisar
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • 1 färsk gul lök
  • 2 tomater
  • Aiolidressing:
  • 1 äggula
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 1/2 dl Arla smör-&rapsolja oliv
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 dl grovhackade färska örter

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Låt skockorna rinna av och dela dem. Skiva löken och skär tomaterna i bitar. Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
  2. Låt potatisen svalna och dela den i bitar. Blanda potatis, kronärtskockor, lök, tomater och örter. Ringla över dressingen. Tips! Strö gärna över kapris vid servering

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…