Fransk senapskyckling och rotsaksgratäng med franska örter

Näring/port: 2082 kJ, 498 kcal 49 g protein 14,5 g fett 750,5 g kolhydrater 10 g fibrer

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rotsaksgratäng:
  • 3-4 potatisar, ca 400 g
  • 2 morötter, ca 200 g
  • 2 palsternackor, ca 200 g
  • 200 g kålrot
  • 1 purjolök,
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1½ tsk franska örter, torkade eller ½ dl frysta
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • Kyckling:
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 tsk fransk senap
  • Franska örter, torkade

Gör så här

  1. Skala och skiva alla rotsaker. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg alla rotsaker och purjolöken i en ugnssäker smord form. Blanda alla rotsaker med örter och peppar. Platta till något och häll på buljongen.
  2. Tillaga i ugnen på 225º ca 40 minuter. Strö över osten när 20 minuter återstår av tiden i ugnen. Späd med lite buljong om gratängen verkar torr.
  3. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker smord form. Bred senap över filéerna. Strö över lite franska örter. Tillaga i ugnen bredvid gratängen de sista 20 minuterna.
  4. Servera med en smörgås och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept