Franska biffar med rotsaker

Biffar med rostade rot- och grönsaker och tomatsås, en god kombination.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g mager köttfärs t ex kalv
  • ca 25 g kapris
  • 3 tsk fransk senap
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 msk torkad tomjan
  • 2-3 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 10-12 potatisar
  • några rödbetor i skivor
  • olivolja
  • honung
  • smör

Gör så här

  1. Blanda köttfärsen med ägg, kapris, senap och den gula löken Finhackad samt 1 msk timjan och två- tre mak kalvfond. Salta och peppra rikligt.
  2. Forma till små pannbiffar och stek på medelvärme till de är klara.
  3. Lägg dem i en liten form.
  4. Skala och skiva rotsakerna, ( dock ej rödbetorna ) och lägg över i en smlrd ugnsplåt.
  5. Ringla över olivolja och strö på timjan.
  6. Rosta på 225 grader i ca 35-40 minuter.
  7. Ringla lite honung över rotsakerna och servera med pannbiffarna och en tomatsås.
  8. Tomatsås se ceparat recept.

Kommentarer

Så gott det ser ut :)

Liknande recept