Frasig paj med läcker fyllning

Både pajskal och fyllning går utmärkt att förbereda någon dag i förväg. Lägg sedan ihop allt och garnera strax före servering.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 burkar kräftstjärtar à 170 g
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl crème fraiche
  • 4-5 stänk tabasco
  • ½ msk pressad citronsaft
  • ½ dl finklippt gräslök
  • 1 burk röd stenbitsrom, 60 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 kruka plocksallad
  • Garnering:
  • 4 hyvlade skivor gurka
  • 2-3 msk svart stenbitsrom
  • 4-5 körsbärstomater
  • 100 g kallrökt, skivad lax
  • 1 citron
  • 1 liten knippa dill

Gör så här

  1. Smält smöret på låg värme i en kastrull.
  2. Lyft bort kastrullen och rör i mjölet med en gaffel till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Tryck upp mot kanten.
  5. Sätt formen i frysen ca 15 min.
  6. Värm under tiden ugnen till 225 gr.
  7. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i ca 15 min.
  8. Låt kallna och lossa sedan skalet ur formen.
  9. Gör fyllningen:
  10. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  11. Skala räkorna.
  12. Lägg undan några kräftstjärtar och räkor till garneringen.
  13. Rör ihop crème fraiche, tabasco och pressad citron.
  14. Blanda i kräftstjärtar, räkor, gräslök och all den röda romen, utom 2 msk som sparas till garneringen.
  15. Smaka av med salt och peppar.
  16. Lägg ut salladsblad i botten på pajen.
  17. Lägg i fyllningen i en hög.
  18. Garnera med tunna skivor av gurka, svart och röd rom, räkor, kräftstjärtar, körsbärstomater i klyftor, laxrosor, tunna citronskivor och dillvippor.
  19. Strö lite extra hackad dill över det hela.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept