Frasig rotfruktsrösti med stekt kassler och rårörda lingon

Salt och syrligt passar bra till den frasiga och krispiga röstin, som görs i ugnen. 520 kcal/portion.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 800 g fast potatis
  • 300 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • 1 gula lök
  • 1 påse rucola, 70 g
  • Smör
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Rårörda lingon:
  • 1 paket frysta lingon, 225 g
  • ½ dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda lingonen med sockret och låt stå i rumstemperatur tills sockret smält.
  3. Skala och riv rotfrukterna grovt på rivjärn eller i matberedare. Skala, halvera och skiva löken tunt. Blanda rotfrukter, lök, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp rotfruktsrivet med händerna och forma 8 stora biffar, ca 12 cm i diameter.
  4. Lägg dem på ett smort bakplåtspapper och tryck till och forma dem. Hyvla 50 g smör med osthyvel. Lägg hyvlat smör på varje hög. Stek röstin mitt i ugnen tills de är mjuka rakt igenom och fått fin färg, ca 20 minuter. De får gärna bli lite lätt knapriga på ytan.
  5. Skär kasslern i små tärningar. Stek den i ½ msk smör i en stekpanna.
  6. Ta upp röstiplättarna försiktigt med en stekspade. Servera dem med kassler, rucola och rårörda lingon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept