Fredagskyckling med pasta

Enkelt, snabbt och mycket gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 500 g kycklingfilé, i strimlor
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 gul lök, hackad
  • Ca 150 g champinjoner, i skivor
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ask färskost med vitlök eller örter (150 g)
  • 2 paprikor, i tärningar
  • 3-4 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk färsk, hackad eller 1 tsk torkad örtkrydda, t ex dragon eller basilika
  • Tillbehör:
  • 4 portioner kokt pasta

Gör så här

  1. Bryn kycklingstrimlorna i hälften av fettet i en traktörpanna. Ta upp dem på fat.
  2. Fräs lök och svamp i resten av fettet utan att de tar färg. Tillsätt grädde och färskost. Värm upp under omrörning så att osten smälter. Tillsätt kyckling och paprika. Låt puttra någon minut.
  3. Smaka av med salt, peppar och örtkrydda. Lägg upp den nykokta pastan och fördela såsen ovanpå.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr