Freddes kryddiga kycklingfilé med mustig färsk vitlökspasta

Enkelt o himla gott!!! Och nästan ingen disk...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st kycklingfileér
  • 1 paket färskpasta (200g tror jag)
  • soja
  • 2 dl grädde
  • valfria kryddor
  • salt
  • 2 st vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Rulla fileérna i dina favorit krydor(de fårhelst gärna vara marinerade, det blir mörare då.. ni vet..) Bryn dem så att de får en gyllenbrun yta. Sedan ställer ni in dem i ugnen på 175-200grader) När köttet är vitt är de klara =). När de är nästan klara kokar ni upp den fäska pastan(ca 2 min)och slår sedan av vattnet. Pressa ner vitlöken i pastan(i kastrullen) + lite extra kryddor och msChengs soja så att pastan blir gyllenbrun(ej japansk soja den har en annan smak).Slå i lite av nån sorts buljongHäll i grädden, ta inte allt på en gång. Koka upp så att pastan blir krämig salta om nödvändigt. Toppa med färsk timjan eller basilika och en grönsallad brevid

Kommentarer

Hade inga höga förhoppningar, men det här var faktiskt överraskande gott och enkelt. Kommer garanterat att göra det fler gånger!
Super gott kommer definitivt göra den igen
Väldigt gott! Då snålade jag ändå med kryddorna för barnens skull.
Otroligt gott

Liknande recept

@jan-q

Leilas godaste revbensspjäll

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen. Att förkoka revbensspjäll…

@masseborglund

Grillmarinad Mazzola

En grillmarinad använder man för att möra och smaksätta kött. Den här speciella marinaden påminner mycket om den marinad man använder på affärerna där…