French toast – maffiga stekta frukostmackor

Hittade det här receptet av Monica Ahlberg. Lata onyttiga söndagsförmiddagar händer det att vi pallrar oss upp och in i köket och fixar French toasts till frukost-lunch. Himmelskt gott och välgörande onyttigt! Man kan så klart ha vilken fyllning man vill i mackorna. Vår specialare är gruyéreost, rödlök och rökt kalkonbröst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 skivor vitt formbröd (toastbröd)
  • Smör och olja
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk riven muskot
  • Ca 1 1/2 dl vetemjöl till panering
  • Fyllning:
  • 2 rödlökar skurna i ringar
  • 200 gram gruyéreost (eller annan smakrik ost), grovt riven
  • 6 skivor rökt kalkonbröst (eller rökt skinka)

Gör så här

  1. Vispa samman ägg och mjölk.
  2. Salta, peppra och krydda med muskot.
  3. Häll ut mjölet i en djup tallrik.
  4. Stek lökringarna mjuka i smör utan att de tar färg.
  5. Tillsätt osten och rör om tills den smälter.
  6. Bred ut röran på 6 av brödskivorna.
  7. Lägg på en kalkon/skinkskiva och därefter de andra 6 brödskivorna ovanpå. Tryck ihop dubbelmackorna.
  8. Vänd de fyllda mackorna i äggvispet och sen i mjölet.
  9. Stek dem gyllene i smör och olja.
  10. Dela dem eventuellt i snittar.
  11. Klara att ätas!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@soccermum

Lättsockrad jordgubbssylt med fryspulver

Absolut godaste,enklaste och nyttigaste jordgubbssylten någonsin 🙂 Jordgubbar innehåller skyhöga mängder antioxidanter som bland annat motverkar cancer och skadligt kolesterol. Dessutom innehåller jordgubbar rikliga…