Friterad citronfisk

Fich Amritsari= friterad citronfisk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tsk vitlök-ingefärspasta
  • 1 msk citronsaft
  • Bergsalt efter smak
  • 4 fiskfileer tex torsk eller annan vit fisk
  • 2 msk kikärtsmjöl
  • 1 nypa ajowan
  • 1 ägg
  • ½ tsk extra rött chilipulver
  • Solrosolja till fritering
  • Citronklyftor till garnering

Gör så här

  1. Blanda vitlök-ingefärspasta,citronsaft och bergsalt och marinera fisken i blandningen. Vispa under tiden ihop kikärtsmjöl, ajowan, ägg, chillipulver och vatten till en tjock smet.
  2. Ta upp fisken ur marinaden efter 20 minuter och vänd fileerna i smeten så den täcker ordentligt.
  3. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad gryta och fritera fileerna tills de är frasiga.Servera fisken varm med citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…