Frukostsandwich med kesella och jordgubbssylt

Atkins. Kolhydrater/port: 21 g Nettokolhydrat/port: 13 g Fibrer/port: 8 g Protein/port: 25,5 g Fett/port: 23 g Kalorier/port: 387

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kopp kesella, gjord på helmjölk
  • 2 stora ägg
  • 1/4 kopp tjock grädde
  • 3 msk sötningsmedel, i ströform
  • ½ tsk mald kanel
  • 8 skivor vitt bröd, kolhydratsnålt
  • 4 msk jordgubbssylt utan extra socker
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Lägg Kesellan på flera lager hushållspapper, vik pappret över alltsammans och låt stå i 10 minuter.
  2. Vispa ägg, grädde och 2 msk av sötningsmedlet i en pajform eller grund skål.
  3. Häll kesellan från hushållspappret ner i skålen, rör ner den resterande matskeden sötningsmedel och kanelen. Bred 1/4 kopp kesellafyllning på var och en av 4 brödskivor, och bred sylten på de övriga skivorna. Gör sandwicharna klara genom att lägga brödskivorna med sylt över brödskivorna med kesella.
  4. Smält ½ tsk av smöret i en 30 cm stor teflonstekpanna på medelstark värme. Doppa alla sidor och kanter av sandwisharna i 2 minuter, tills de har blivit gyllenebruna. Vänd dem, tillsätt resten av smöret och låt steka i ytterligare 2 minuter. Skär på diagonalen och servera omedelbart.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…