Fylld fläskfilé för höstfesten

Köttet kan stekas i förväg och sedan värmas i mikro- eller vanlig ugn.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Fyllning:
  • 2 msk smör
  • 1 syrligt äpple
  • 4 - 5 st kärnfria katrinplommon
  • Smör, för stekning.
  • Hett vatten, för stekning.

Gör så här

  1. Putsa köttet. Skär en djup skåra längs filén.
  2. Kärna ur och skala äpplet. Skär äpplet och plommonen i fina tärningar.
  3. Lägg fyllningen i skåran och linda ett kökssnöre runt om filén.
  4. Bryn filén i fett i en stekpanna.
  5. Salta, peppra, och slå lite hett vatten i stekpannan.
  6. Efterstek köttet på svag värme under lock i ca 15 min.
  7. Är filén för lång för stekpannan så dela den i två delar.
  8. Låt köttet svalna något innan du tar bort snöret och skär köttet i skivor.
  9. Servera med skyn, någon grönsak, samt stekt eller kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept