Fyllda köttfärsbiffar

En vardagsfavorit, enkelt och gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk stötta skorpor
  • 1 dl grädde
  • 500 g blandfärs
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 8 skivor bacon
  • Smör till stekning
  • Till fyllning:
  • 4 msk hackad gul lök
  • 2 msk klippt persilja

Gör så här

  1. Blötlägg skorporna i grädden. Arbeta färsen med kryddorna. Tillsätt ägget och skorpmjölsblandningen.
  2. Forma ca 16 platta biffar av färsen och lägg på vattensköljd skärbräda. Fördela fyllning på 8 biffar och lägg resterande biffar ovanpå och tryck till.
  3. Linda en baconskiva runt om varje dubbelbiff. Fäst ev med en tandpetare. Stek biffarna på båda sidor tills de är vackert gyllenbruna.
  4. Servera med potatismos som är upplagt på ett serveringsfat och lägg biffarna ovanpå.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…