Fyllda paprikor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 medelstora gröna eller röda paprikor
  • 300 g magert malt fläskkött
  • 3 msk ströbröd
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 1 kvartsburk kantareller el. blandsvamp
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • mejram
  • smör
  • 1 burk tomat

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i 1 dl varmt vatten. Hacka svampen och fräs den tillsammans med löken tills den är mjuk och lätt brynt. Blanda köttet med ströbrödet och svamplökfräset. Späd med mjölken. Krydda med salt, peppar och mejram. Ta bort skaften på paprikorna. Skär av lock och skrapa bort kärnor och vita hinnor. Fyll med färsen och lägg på locken. Ställ paprikorna i tjockbottnad kastrull. Hacka tomaterna, häll i kastrullen med spadet. Salta, peppra och klicka lite matfett över. Låt paprikorna puttra under lock på svag värme ca 20 minuter. Servera i tomatsåsen med kokt ris till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…