Fyllda piroger med tonfisk

En underbar spansk förrätt. Empanadillas är små piroger som kan fyllas med vad som helst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 rullar färdigkavlad smördeg
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 1 burk tonfisk i olja
  • 1 rödlök
  • 100 g philadelphiaost
  • Salt
  • Peppar
  • Lite cayennepeppar efter smak

Gör så här

  1. Hacka löken. Blanda i tonfisken och löken tillsammans med osten och kryddorna i en skål och smaka av.
  2. Ta ut rundlar av degen med ett stort glas. Lägg rundlarna på en smord bakplåt. Lägg en sked fyllning på varje rundel. Tryck till kanterna. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Grädda pirogerna i 225 grader mitt i ugnen ca 12 min. Lägg upp på fat. Servera gärna med några oliver.

Kommentarer

Goda och enkla att göra. Perfekt som picknickmat eller i mindre storlek på en buffé. Röran var suverän, använde en smakfylld philadelphia paprika och kryddor och det funkade fint. Tack för ett gott recept!
Hur gott som helst! Den tonfiskröran skulle mycket väl platsa i en baguette också!5p..!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…