Gäddfilé under ett vitlöks- och senapstäcke

En enkel och saftig gäddfilé som även går att använda till andra fisksorter så som lax- eller gösfilé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gäddfiléer
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk stark och söt senap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Eventuellt dill

Gör så här

  1. Lägg filéerna intill varandra på ett smort och ugnsfast fat. Salta och peppra fisken.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna till en smet och bred över filéerna så att det bildar ett täcke.
  3. Sätt in i ugnen, 150º i ca 30 minuter beroende på filéernas tjocklek.
  4. Serververa med pressad potatis, en god sås och gröna ärtor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept