Gambas al ajillo – Räkor i vitlök

Servera Scampi heta och rykande direkt från ugnen. Om du inte vill ha eller får tag i Scampi, kan du använda stora kokta räkor i stället.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 24 råa Scampi
  • 2 dl olivolja
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten röd chilifrukt skuren i tunna skivor
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak.
  • Till servering:
  • Baguette i bitar eller vitt bröd.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala Scampin men låt skalet längst ut på stjärten sitta kvar.
  3. Fördela oljan i 4 portionsskålar eller i en stor form.
  4. Tillsätt vitlöken och chilin.
  5. Ställ in formarna mitt i ugnen tills oljan börjar bubbla.
  6. Lägg i Scampin och låt dem koka i oljan ca 3-4 minuter tills de fått vacker rosa färg.
  7. Om du använder vanliga kokt räkor räcker det med ca 1 minut.
  8. Salta generöst och bjud på peppar till.
  9. Äts direkt med bitar av bröd att suga upp den goda oljan med.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept