GI-lasagne med chévre och fetaost

En lasagne med aubergine istället för lasagneplattor som sänker GI-värdet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 600 g lamm- eller nötfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 1 röd chili
  • 1 burk krossade tomater, 400g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 msk kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 2 auberginer
  • 2 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 150 g chévreost
  • 1 röd paprika
  • Tillbehör:
  • Grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Hetta upp en gryta med smör och bryn löken. Bryn färsen tillsammans med löken och krydda med salt och peppar.
  3. Finhacka chilin och blanda ner i färsen.
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, chilisås, ajvar relish, kalvfond och grädde och låt koka upp.
  5. Krydda med basilika och smaka av med salt och peppar.
  6. Låt koka ihop ca 15 minuter.
  7. Skiva auberginen på längden så att det blir som lasagneplattor. Smörj en ugnsfast form med olja och lägg ett lager köttfärssås i botten. Lägg på ett lager aubergineplattor och ringla över lite olja.
  8. Salta och peppra.
  9. Strö smulad fetaost och hackad basilika över aubergineplattorna. Ringla över olivolja, salta och peppra.
  10. Strö över smulad chévreost.
  11. Skär paprikaskivor och lägg dem överst.
  12. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  13. Täck eventuellt lasagnen med folie när den fått färg så den inte blir bränd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…