GI – Parmalindad kycklinglårfilé

Näringsvärde per portion: Kcal: 375 Kolhydrater: 50 g Protein: 23,5 g Fett: 8,7 g

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 kycklinglår, urbenade
  • 8 soltorkade tomater, marinerade
  • 8 skivor parmaskinka
  • 15 g parmesanost
  • 8 basilikablad
  • Salt
  • Peppar
  • 4 port blandade sallader
  • 3 dl ris, fullkorn eller vildris
  • Sås:
  • 1 burk passerade tomater
  • 2 Schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl basilika, hackad
  • ½ st hönsbuljongtärning
  • 3 msk vitt vin
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda varje kycklinglårfilé med salt och peppar på insidan. Fyll med en tomat, lite parmesan och ett basilikablad. Linda in varje filé med en skiva parmaskinka. Gratinera i ca 25 minuter.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Tillsätt vinet och låt koka ner lite grand. Tillsätt tomaterna, buljong och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera kycklinglårfléerna med tomatsås, grönsallad och ris.
  4. Familjetips! Om barnen inte gillar parmesan o soltorkade tomater kan man fylla kycklingen med vanlig ost och lite torkad oregano istället. Såsen kan göras utan vin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mandaah

Csirke pörkölt

Ungersk kycklinggryta som är gudomligt god, och lättlagad! Lagas mest på känsla, så man kan variera mängden på ingredienserna beroende på vad man tycker…