Gills fetaost med lök, lite redigerad

Jag har experimenterat lite med Gills (rockagill) recept Det är ett fantastiskt tilltugg och kan varieras i oändlighet, men här kommer lite förändringar jag gjorde när jag serverade det till en kycklinggratäng med ris. Kanon till de flesta kyckling och kötträtter. Går snabbt och göra. Tack till Gill som har bidragit med grundreceptet!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g tärnad fetaost
  • 1 röd finhackad paprika
  • 1 stor knippe gräslök hackad
  • 1 finahackad röd lök
  • 0.5 dl röd balsamvinäger
  • 2 Msk honung
  • 2.5 dl raps/olivolja
  • 1-2 matskedar stark sås (Heinz Hot Salsa)
  • 1.5 tsk Grovmalen svartpeppar
  • (ev. en pressad vitlöksklyfta om man inte redan har det i huvudrätten, eller en tsk fransk senap, serverar man det till varma smörgåsar så kan man blanda i färsk oregano)

Gör så här

  1. Blanda ost, paprika, lök och gräslök i en skål.
  2. Ta och blanda olja med salsasås, honung, vinäger och svartpepparn.
  3. Häll blandningen över oströran.
  4. Servera det till kött och kyckling.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept