Glazade tunna revbensspjäll

Serveras gärna med en god coleslaw, ett passande bröd och öl. Mycket kan förberedas så tillagningen blir enkel när gästerna kommit. Tänk på att förbeställa de tunna revbenen (spareribs) i din butik. Ofta får de in så lite av den köttdelen så det inte finns några i köttdisken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Revbensspjäll:
  • 4,5 kg tunna färska revbensspjäll (spareribs)
  • 2 gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • 2 morötter
  • Salt
  • 20 svartpepparkorn
  • BBQ glaze:
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl japansk soja (inte kinesisk, den är för salt och ger inte samma smak)
  • 0,5 dl ketchup
  • 0,5 dl flytande honung
  • 0,5 tum stor knöl färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk tabasco

Gör så här

  1. Revbensspjäll:
  2. Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, skär morötterna i bitar och lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt. (Om det inte får plats i en kastrull eller stekgryta så kör i två).
  3. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme eller längre (de är färdiga när köttet börjar lossa från benen).
  4. Rör nu ihop glazen och ställ kallt tills användningen.
  5. När köttet är klart så tag upp dem och låt rinna av. Hit kan du förbereda tidigare under dagen, låt då spjällen stå övertäckta i kyl.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg spjällen på en bakpappersklädd ugnsplåt och pensla med BBQ glaze på båda sidor. Sätt in plåten på mellanfalsen i ca 35 minuter tills glazen har fått fin färg och torkat in lite. Vänd någon gång och pensla på mer glaze.
  7. Det går också utmärkt att grilla på utegrill.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.