God svampsoppa

En härligt lyxig svampsoppa som vi gillar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l trattkantareller
  • 1 purjolök
  • 1 l svamp- eller köttbuljong
  • 1½ dl grädde
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk cognac
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Stek svampen till allt vatten försvunnit, lägg i en klick smör och tillsätt även purjulöken som du har skivat och stek ett par minuter.
  2. Pudra över mjölet, salta och peppra och tillsätt buljongen och grädden.
  3. Lägg även i lagerbladet. Koka i 20 minuter.
  4. Krydda sedan med timjan och cognacen och koka yttligare 5-10 minuter.
  5. Soppan är en fin förrätt, men passar även utmärkt till lunch med ett gott helst nybakt bröd till.

Kommentarer

Oj, jag har glömt att sätta ut mängd grädde i receptet, men jag brukar ta 1½ dl. Jag ska genast redigera receptet, tack för påpekan:)
Hej, tänkte prova ditt fina sopprecept. Upptäcker att det i texten står att man ska tillsätta buljongen och grädden men bland ingridienseran står inte grädden med. Hur mycket ska det vara? Lär nog prova mig fram men det kan vara bra till en annan gång att veta. Tror det blir mycket gott iallafall.

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…