Goda Laxen

Laxen hör påsken till tycker jag. Här en god variant som kan ätas på påsken eller närhelst man är sugen på en saftig laxrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 50 g margarin eller smör
  • 4 msk hackad dill
  • 4 msk hackad purjolök
  • 4 msk majonnäs
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg laxen med skinsidan nedåt i en smord ugnsform.
  2. Salta och peppra fisken lätt. Smält margarinet i en kastrull. Blanda ner majonnäs, dill och purjolök.
  3. Häll den varma blandningen över laxen och ställ in i ugn ca 200 grader i ca 20 min så att fisken är genomstekt men inte blir torr.
  4. Servera med kokt potatis, kokt färsk sparris och kokt broccoli samt en sallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept