Godaste purjolådan

En perfekt låda för hungriga magar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 15 medelstora vinterpotatis
  • 500 g strimlad skinka eller kassler
  • 2 purjolökar
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl matlagningsgrädde (eller vilken grädde du föredrar)
  • 2 dl riven mager ost
  • ½ dl ströbröd
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen och låt den torka på en handduk. Hacka skinkan och skiva purjolöken. Smörj en stor ugnsfast form (30*40) och varva potatis, purjo och skinka. Krydda mellan varven med salt och peppar. Häll över mjölken. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader ca 40 min.
  2. Ta ut formen och häll på grädden och toppa med riven ost och ströbröd. Gratinera ytterliggare 15 - 20 min eller tills potatisen är mjuk. låt formen stå till sig ca 10-15 min före servering, då blir den som godast! Smaklig måltid!

Kommentarer

Minskade till hälften och använde kassler, blev jättegott och räcker till matlåda också.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr