Gösfilé i folie

Det går bra med annan filé, till exempel aborre, torsk eller annan vit fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 fiskfiléer av valfri sort
  • Dill
  • Smör till stekning och till folien
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Citron
  • Enköpingssallad:
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • Pepparrot efter smak

Gör så här

  1. Snabbstek filéerna i het stekpanna i smör, salta och peppra efter smak. Lägg filéerna på ett smörat folieark, droppa på lite citronsaft, klipp på dill och lägg på en klick smör. Vik ihop foliearken lufttätt. Lägg paketen i en långpanna sätt in i ugnen, 250 grader i ca 10 minuter. Foliepaketen skall pösa upp och bli runda.
  2. Enköpingssallad:
  3. Blanda gräddfil, majonnäs och smaka av med pepparrot. Salladen bör stå och dra i kylen så smakerna kommer fram.
  4. Servera med grönsaker och pressad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zonale

Kickis potatisbröd

Med överbliven kokt potatis bakas detta nyttiga, billiga och smakrika bröd. Man kan naturligtvis baka på enbart vatten men ölen bidrar till mustigheten och…