Gorgonzolafilé

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé ca 500 g
  • 1-2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 purjolökar
  • 100 g champinjoner
  • 100 g sockerärter
  • 50 g rökt skinka
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 dl vispgrädde,
  • 4 skivor gorgonzola ca 100 g

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör i en stekpanna så att det får färg. Salta och peppra. Strimla purjolöken, skiva champinjonerna och snoppa sockerärterna. Hacka skinkan. Lägg grönsaker, skinka och persilja i en ugnssäker form. Häll över grädden. Sätt ugnen på 225°C. Ugnsstek grönsakerna i 10 minuter. Rör om grönsakerna. Lägg på köttet och överst ostskivor. Stek i ugnen ytterligare ca 15 minuter beroende på hur genomstekt man vill ha köttet. Servera med potatisklyftor eller pressad potatis.

Kommentarer

Detta är en av mina favoriter när det gäller bjudmat. Smaskens!!!

Liknande recept