Gotländska ugnsstrull

Brödbullar bakat med rågsikt och rågmjöl som innehåller en gömma inuti av stekt rimmatfläsk och lök.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 dl mjölk
  • 4 msk honung
  • 100 g jäst
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 liter rågsikt
  • 3 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 600 g rimmat fläsk
  • Mald kryddpeppar

Gör så här

  1. Värm mjölk och honung till 37 grader, blanda i jäst och rör om. Tillsätt mjöl och salt och knåda till en smidig deg.
  2. Låt den jäsa under bakduk 45 minuter.
  3. Tärna fläsket och hacka löken, stek det med lite smör i en stekpanna, smaksätt med kryddpeppar.
  4. Dela degen i 20 bitar, platta ut dem och fördela fyllningen över. Vik ihop kanterna över fyllningen och forma varje "paket" till en liten boll.
  5. Lägg dem med skarven nedåt på bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
  7. Grädda i 225 graders varm ugn i ca 20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…