Gourmet crème fraiche inbakad kycklingfilé

Vilken smak denna kycklingfilé får av denna goda crème fraiche, smaksatt av årets kock 2007! Jätte gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 5 smördegsplattor ( 1 platta använder jag till dekoration)
  • 100 g kantareller
  • 100 g champinjoner
  • ½ dl grädde
  • 1 - 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk kalvfond
  • ½ burk Créme fraiche karljohan.-timjan-citron (1 dl)
  • 1 dl riven ost, tex. Västerbotten
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Börja med att skiva champinjonerna och kantarellerna och småfräs dem tills all vätska är borta.
  2. Strö över vetemjöl över den färdigstekta svampen och tillsätt grädde, fond och crème fraiche, salt och peppar. Koka sedan några minuter.
  3. Stek kycklingfiléerna, salta och peppra, låt svalna.
  4. Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna kycklingfilé och fördela svampstuvningen på kycklingen, strö över riven ost. Gör 4 fina paket ,tryck ihop och lägg dom i smord form med skarven nedåt,pensla till sist med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader tills de har fått fin färg.
  5. Servera med vitlökskroketter och en härlig lök och tomatsallad.
  6. Smaklig måltid !

Kommentarer

Tack för kommentaren. Kul att du tyckte det var gott! Mvh Helén
Det här var verkligen gott! Det kommer jag att göra flera gånger

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…