Gourmetkorv med spetskål, tryffelsenap och rödlökssalsa

Korv i gourmetkostym tillsammans med grillad spetskål som ger en spännande karaktär. Rödlökssalsan bidrar med kryddig, något syrlig och söt smak. Enklare och godare kan det inte bli!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6-8 milt kryddade färska korvar av kalv eller fläsk, gärna med olika smak och storlek
  • 6 potatisar av mjölig sort
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • Rödlökssalsa:
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kalvbuljong
  • Grillad spetskål:
  • 1 litet spetskålshuvud, ca 300 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl plockad dill
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Tryffelsenap:
  • 2 dl dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk vit tryffelolja
  • Tillbehör:
  • Blandad sallad
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj potatisarna och skär i 1 cm tjocka skivor, skär ett rutmönster på båda sidor. Pensla med olja och salta. Lägg på smord plåt. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Salsa:
  4. Skala och skiva rödlökarna. Stek i olja på medelvärme ca 10 minuter. Häll på socker, vinäger och fond. Koka ihop 2-3 minuter.
  5. Spetskål:
  6. Skär kålen i 6-8 klyftor. Ringla över olja. Krydda med salt. Rör créme fraichen mjuk med 1 msk vatten i en skål. Blanda ner dill och citronskal.
  7. Tryffelsenap:
  8. Rör ihop alla ingredienser.
  9. Lägg kålklyftorna på grillen, grilla ca 20 minuter, tills kålen har mjuknar och fått färg. Lägg över på ett fat och håll den varm under bakplåtspapper. Grilla korvarna runt om.
  10. Ringla dill-crème fraichen över spetskålen strax före servering. Servera korvarna med rödlökssalsa, tryffelsenap och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept