Gourmetkyckling

Ett än så länge otestat recept. Jag har försökt räkna om lite grann så att det passar våra dagar, med våra större kycklingar, och kommit fram till att det nog ändå behövs 2 kycklingar. Åtminstone i vår familj ...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingar, styckade i portionsbitar
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2-3 dl buljong
  • 4 tomater eller 4 msk tomatpuré
  • 2 äggulor
  • 1 tsk citronsaft
  • Timjan
  • Persilja

Gör så här

  1. Ansa och skiva svampen och fräs den sakta mjuk. Ta upp den då den fått färg. Bryn kycklingbitarna väl i en gryta och ta upp dem när de känns mjuka efter ca 20 minuter.
  2. Lägg svamp och tomater eller tomatpuré i grytan. Strö över mjöl och späd med buljong. Tillsätt äggulorna under kraftig vispning och sjud såsen tills den tjocknar. Smaksätt med kryddor och citronsaft och lägg sedan tillbaka kycklingen i grytan.
  3. Servera grytan het med rikligt med klippt persilja över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…