Gräddädel och rödlöksmarmelad på crostini

Fick detta på ett glöggkalas och kunde inte sluta äta, fantastiskt gott! Man kan ju använda färdiga crostini också så blir det ännu enklare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora rödlökar, ca 300 g
  • 1 msk smör
  • 3/4 dl farinsocker
  • 2 msk vatten
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 5 kryddpepparkorn
  • Till servering:
  • 1 smal baguette
  • 140 g Kvibille gräddädel

Gör så här

  1. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt
  3. löken fräsa några min utan att den tar färg.
  4. Tillsätt farinsockret och låt det smälta ner.
  5. Häll på vatten och vinäger och lägg i kryddpeppar.
  6. Koka ihop marmeladen på svag värme 20-30 min tills vätskan har kokat in.
  7. Låt marmeladen kallna. Sätt ugnen på 250°.
  8. Rosta baguetteskivorna i
  9. mitten av ugnen 3-5 min.
  10. Servera brödet med marmeladen och osten i bitar.

Kommentarer

Åh vad gott!! Måste jag testa till jul :) Har du provat pepparkaka med en klick ädelost uppblandat med lite creme fraiche? (50/50 om man vill ha den sådär lagom)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…