Gratäng för gastronomer

Riktigt god och smidig kasslergratäng med sparris. Vill man minska på grädden går det att blanda upp med mjölk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1-2 msk smör
  • 500 g kassler
  • 330 g sparris
  • 1 msk oregano
  • Gratängsås:
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Sparrisspad + grädde (ca 3-4 dl) = 6 - 7 dl
  • 1 tsk salt
  • 2 äggulor
  • 1½ dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C
  2. Koka riset och vänd det sedan med smör, salt peppar och oregano. Bred ut i ugnssäker form.
  3. Rulla sparris i tunna kasslerskivor och lägg på risbädden.
  4. Gratängsåsen:
  5. Fräs smör och mjöl. Blanda med sparrisspad och grädde. Sjud några minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt äggulor och ost.
  7. Häll såsen över kasslern och grädda i ugnen tills ytan blivit gyllenbrun.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…