Gratäng med köttfärs, grönt och potatismos

Sonens favorit!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • ½ dl vatten
  • ca 250 g grönsaksblandning (ärtor, majs och paprika) finns att köpa fryst i påse
  • 6-8 potatisar
  • 1 ägg
  • 1 msk margarin
  • ½ dl mjölk

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Fräs den i margarin i en stekpanna.
  3. Lägg i och stek köttfärsen tillsammans med löken.
  4. Smula sönder köttfärsen och stek tills den fått fin färg.
  5. Tillsätt salt, kryddor, tomatpure, senap och vatten. Koka under lock på svag värme i 15-20 minuter.
  6. Gör under tiden potatismos. Blanda sist ner ett uppvispat ägg i moset.
  7. Koka grönsakerna enligt anvisning på påsen.
  8. Lägg köttfärsen i en ugnssäker form (gärna genomskinlig), sedan grönsakerna och överst potatismoset.
  9. Det ser läckert ut om man tar en glasform. Då syns ingredienserna i tre lager.
  10. Sätt in i övre delen av ugnen, 250 grader, i ca 10 minuter. Gratängen är färdig när potatismoset fått färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept