Gratinerad chorizopytt

Så perfekt att göra allt i en och samma panna och denna rätt är svår att misslyckas med. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme. Annars går det lika bra att ugnsbaka pytten i en gratängform.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 2 röda paprikor
  • 1 stor gul lök
  • 3 chorizokorvar av god kvalitet
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk färdig tomatsås, ca 400 g
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk grov senap
  • Garnering:
  • Eventuellt färsk timjan

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan mjuk och skär den sedan i bitar. Skär paprikor, lök och korv i ungefär lika stora bitar och stek allt tillsammans i olivolja i en stor stekpanna tills det får lite färg. Salta och peppra. Häll över på en tallrik.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Häll ner tomatsåsen i pannan, eller en gratängform, och lägg grönsaksblandningen ovanpå. Blanda créme fraiche med grädde och senap. Ringla såsen över grönsakerna och gratinera mitt i ugnen 20 minuter.
  4. Servera nygratinerad och garnera eventuellt med lite färsk timjan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept