Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus

En supergod fisk, och ganska billig också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 pangasiusfiléer
  • potatismos
  • Kelda citronsås
  • ½ citron
  • riven ost
  • citronpeppar

Gör så här

  1. Börja med att göra potatismoset.
  2. Krydda och förstek filéerna så de får fin färg.
  3. Smöra en form och lägg i filéerna, spritsa ut potatismoset runt fisken.
  4. Pressa citronen över fisken och häll över citronsåsen och den rivna osten.
  5. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
  6. Servera med kokta gröna ärter.

Kommentarer

Dett var riktigt gott! Vi kommer att göra den fler gånger... Det var slut citronsås i affären, så jag använde Blå Bands Vitvinssås istället. Funkade bra! Mvh / Maria
Supergott! Jag har inte ätit denna fisk tidigare. Blev glatt överraskad. Så enkel att laga till. Kommer absolut att göra denna rätt flera gånger.
Jättegott o enkelt. Tog creme fraiche,dill o citron istället för keldas sås. Det var bra det också.
Helt klart godkännt Hade aldrig krubbat denna fisk ( vad jag vet ) och blev överaskad hur god den var och sen dessutom detta eminenta recept så var dagens middag räddad Blev en familje favorit
Kanongott! Mina stora tonåringar äter STORA portioner varje gång.
Supergott Enkelt och ska absolut göras igen, kändes lyxigt. Rörde ner ett ägg i mosen och strödde på finhackad dill på toppen. Strödde lite riven ost över, kändes lite onödigt. Tack för ett mycket gott recept =)
Jag gjorde plankstek med ditt recept som grund. Sååå gott. Albin (8 år) sa att det var det godaste jag lagat. Jag hade en annan sås, pulversås Citron o dill. Glömde osten. Jo dessutom hade jag en kryddblandning som heter Heta Nätter (mkt örter, dragon, persilja vitlök m.m.) på fisken. Kanon gott. Nu är jag rädd för att det blir plankstek för hela slanten här ett tag!

Liknande recept