Gratinerad kassler med ananas

Mycket uppskattat när jag bjuder denna rätt. Lätt att variera portionsstorlek. Lika enkelt göra två portioner som åtta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora ca 1 cm tjocka kasslerskivor
  • 4 ananasskivor
  • 2-3 dl gräddmjölk eller matlagningsgrädde
  • Riven ost

Gör så här

  1. Stek kasslern hastigt i het panna så den får lite stekyta lägg dem i ugnssäker form.
  2. Sänk värmen något och stek ananasen och lägg dem på kasslerskivorna. Toppa med riven ost,gärna någon smakrik.
  3. Vispa ur pannan med gräddmjölk och häll över i formen helst genom en sil för att slippa stekflagor i såsen.
  4. Gratinera i 225 g ugn ca 20 min eller tills osten smält och fått fin färg.
  5. Servera med kokt potatis och någon grönsak

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept