Gratinerad lax i parmesanost

Serveras med Nobissås (se recept i min kokbok) lite lyxigare vardagsrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 2 dl riven parmesanost
  • 200 g skalade räkor
  • 2 msk hackad gräslök
  • Potatispuré:
  • 1 kg potatis
  • 2 äggulor
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg lax och parmesan i en plastpåse och skaka om så att laxbitarna blandas med osten.
  3. Lägg i en smord ugnsform. Vrid lite peppar över.
  4. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  5. Vispa den luftig med elvisp. Tillsätt äggulor, smör och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Riv i lite muskot. Låt moset svalna.
  6. Lägg i spritser och spritsa toppar runt laxen. Sätt in mitt i ugnen ca 20 min tills laxen är färdig.
  7. Garnera med räkor och gräslök.

Kommentarer

Den här rätten är bara så god. Blir gott med parmesanpaneringen.... / Inger

Liknande recept