Gratinerad Rödspätta

En jättegod bjudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-800 g rödspätta
  • salt och vitpeppar
  • 1/2 dl vitt vin torrt
  • 200 g champinjoner, färska
  • 200 g räkor
  • Sås
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 burk konserverad hummersoppa
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Salta och peppra fisken och lägg den i en smord ugnspanna.
  2. Häll över vinet och täck med dubbelt smörpapper. Stek i ugn
  3. 225 grader ca 12 minuter. Finhacka räkor och champinjoner och smörfräs ca 10 min. Lägg över fisken i ett gratängfat och fördela fräset över.
  4. Fräs smöret och mjölet, späd med hummersoppan /direkt ur burken) och ev silat spad från fisken till en tjock stuvning.
  5. som får koka ca 5 min. Vispa grädden tjockt och blanda ner i stuvningen strax före gratineringen. Smaka av och häll över fisken.
  6. Gratinera i ugn 275 grader ca 10-15 min

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept