Gratinerade havskräftor

Servera med varmt bröd som man kan doppa i den gudomliga såsen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 stora havskräftor (6 halvor per person)
  • 250 gr ädelost
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja (helst bladpersilja)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°, gärna med övervärme om det finns. Mixa ädelosten, creme fraiche och olivoljan. Blanda i hackad persilja och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Dela havskräftorna,slå gärna sönder skalet på klorna så blir det lättare att öppna dem. Lägg kräftorna i en ugnsfast form häll mixen över kräftorna (ett tips är att lägga mixen över stjärtarna). Låt kräftorna stå inne i ugnen i 12-15 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr