Gravad lax

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg lax, helst en mittbit av lax som väger över 4 kg
  • 0.6 dl grovt salt krossat i en mortel
  • 1 dl socker
  • 1.2 dl grovhackad färsk dill med stjälkar
  • 1 msk krossad vitpeppar

Gör så här

  1. Filéa laxen och drag bort ben som eventuellt finns kvar. Punktera skinnet där laxen är som tjockast med en liten vass kniv. Blanda samman kryddorna. Fördela ca 1/4 av blandningen i en glas- eller porslinsform. Lägg därpå ena laxfilén med skinnsidan nedåt. Fördela ca 2/4 av kryddblandningen ovanpå, täck med den andra filén med köttsidan nedåt och lägg däröver resterande kryddblandningen. Täck med plastfolie och låt laxen dra i rumstemperatur 2 timmar så att kryddblandningen smälter. Låt mogna i kyl i 24 timmar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…