Gravad lax med pestopasta

Gör egen pesto på basilika, pinjenötter, olivolja, vitlök och parmesanost eller köp färdig. Genom att blanda laxen med pastan räcker en liten mängd lax till många.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g pasta t ex penne
  • 300 g gravad lax tunt skivad
  • ca 1 dl pesto
  • färsk basilika
  • olivolja
  • en bit parmesanost
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen. Bräck under tiden gravlaxen hastigt i torr, het panna, 20-30 sekunder på en av sidorna räcker. Du behöver inte vända på den. Blanda den avrunna pastan med peston. Vänd ner några grovhackade basilikablad tillsammans med gravlaxen fördelad i mindre bitar. Toppa med lite god olivolja, malen svartpeppar och rikligt med hyvlad parmesan. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr