Gravad strömming med kapris

Jättegott på sillbordet

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • Ättikslag:
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 1 msk salt
  • Sås:
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk kapris
  • 1 msk pepparrot
  • 1 dl hackad gräslök
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4–6 timmar.
  2. Ta upp dem och låt rinna av väl. Gärna först genom ett durkslag och därefter på ett tjockt hushållspapper som suger upp överflödig vätska – annars tunnar såsen sig. Dra av skinnet.
  3. Krama ur all vätska ur kaprisen och hacka den grovt. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Varva de avrunna filéerna och såsen i en burk eller skål. Låt strömmingen stå i kylen minst ett dygn, men gärna två före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…