Gravad vildsvinsfilé

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g filé från ungt vildsvin
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk salt
  • 2 msk timjan

Gör så här

  1. Putsa filéerna. Blanda socker, salt och timjan. Gnid in köttet ordentligt med blandningen och lägg det på ett fat med kant. Täck över och ställ kallt. Tunna filéer, cirka två cm, räcker att grava 1,5dygn medan de lite tjockare kan behöver två/tre dygn. Vänd köttet då och då. Torka av filéerna och skär dem i tunna skivor. 

Kommentarer

HEJ ! Låter som ett gott recept. Har en sambo som jagar vildsvin så ibland vill man variera lite .......hur man ska tillaga det. Det här måste vi testa. Må så gott =)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…