Gravlaxfyllda varma tunnbrödsrullar

Kan göras helt klara framtill gräddningen 5-6 timmar i förväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt mjukt tunnbröd (4 rektangulära kakor)
  • Ca 4 msk smör
  • 250 g grevéost i tunna skivor
  • 2-2½ msk svensk senap
  • 300 g gravad lax i tunna skivor
  • Ca 1 krm nymalen svart- eller vitpeppar
  • 4-5 msk finhackad röd eller gul lök
  • ca 1 dl finhackad dill
  • Tillbehör:
  • Gurka i tunna skivor
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Lägg ut och bred smör på tunnbrödskakorna. Fördela ostskivorna på bröden. Fördela senapen på osten.
  2. Lägg därpå skivad gravlax på varje kaka. Vrid nymalen kvarnpeppar lite lätt över laxen.
  3. Fördela den hackade löken och dillen på laxen. Rulla ihop kakorna till rullar.
  4. Lägg rullarna med skarven nedåt på ett ugnsfast fat och täck med aluminiumfolie.
  5. Vid serveringen: sätt ugnen på 250 grader och värm rullarna mitt i ugnen med foliet kvar 10-15 minuter.
  6. Servera rullarna nygräddade med gurka och citron som tillbehör. Ett svalt gott öl passar utmärkt till som dryck.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…