Gravlaxsmörgås med surdegsbröd

Den här mäktiga smörgåsen med surdegsbröd är som en hel måltid. Du serverar den med härlig gravad lax och ägg samt tomater fyllda med crème fraiche och senap.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300-350 g gravad lax i bit
  • 4 ägg
  • 4 skivor surdegsbröd
  • Smör eller margarin
  • 1-2 tsk riven pepparrot
  • Garnering:
  • 2 stora tomater
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 1 msk svensk senap, gärna grovkornig
  • Salladsblad, gärna flera olika sorters
  • Hyvlad gurka
  • Dillkvistar
  • Ev stekta rullar av laxskinn

Gör så här

  1. Känn efter med fingertopparna att alla laxben är borta, dra annars ut dem med en plattång. Koka, skala och skiva äggen.
  2. Bred brödskivorna med matfett, klicka på lite pepparrot och bred ut den. Fördela äggskivorna på pepparroten och lägg smörgåsarna på tallrikar. Skär laxen på snedden i 8 skivor, snurra ihop dem till "laxrosor" och lägg dem ovanpå äggen.
  3. Dela tomaterna mitt itu och gröp ur dem med en tesked. Rör samman crème fraiche och senap och fyll tomaterna med såsen.
  4. Ställ tomaterna på tallrikarna och garnera med salladsblad, gurkskivor och dillkvistar. Lägg ev några stekta laxskinnsrullader på tallrikarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…