Grekisk böngryta

Ett väldigt gott och hälsosamt alternativ för vegetarianer, eller för dem som vill testa på vad växtriket kan erbjuda för mums.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g torkade limabönor
  • 2-3 lagerblad
  • 1 dl olivolja
  • 2 gullökar
  • 2 vitlökar
  • 5 morötter
  • 1 bunt selleri (både blad och stjälk)
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 dl passerade tomater
  • 4 dl persilja
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 2 tsk salt (när enbart bönorna kokas)
  • 1 tsk salt (när alla ingredienser kokas)
  • ½ l vatten

Gör så här

  1. 1. Låt limabönorna ligga i en skål med mycket vatten över natten.
  2. 2. Häll bort vattnet.
  3. 3. Lägg bönorna i en stor kastrull och häll i nytt vatten. Lägg i salt och lagerblad och koka upp. Sänk sedan värmen till medelhög värme i 1 timme.
  4. 4. Häll bort vattnet.
  5. 5. Hacka gullökarna, vitlökarna, sellerin, morötterna och persilja och häll i kastrullen med bönorna.
  6. 6. Häll i ½ liter vatten, den hela svartpepparn och olivoljan och låt koka upp.
  7. 7. Sänk till medelhög värme och häll i krossade tomater och passerade tomater. Låt stå och småkoka i 1 timme. Rör om då och då.
  8. Serveras med Min tzatsiki och grekiskt lantbröd.
  9. Ha det så mumsigt!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…