Grekisk, gratinerad hummer

Lite originell sås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hummer , ca 1 kg
  • 4 msk smör
  • 1 dl konjak / eller brandy
  • 2 dl vitt vin
  • 3 msk grädde
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk senap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. * Klyv den kokta hummern på längden och plocka ur köttet utan att ha sönder skalet.
  2. * Tärna köttet och fräs det i smöret i en stekpanna. och häll över konjaken.
  3. * Ta upp köttet ur stekpannan.
  4. *Lös upp majsmjölet i vinet och häll det i stekpannan. Rör om väl.
  5. * Salta och peppra såsen och tillsätt senapen, grädden och hummerköttet.
  6. * Fyll skalen med såsen, strö över lite riven ost (och strö ev över lite ströbröd till sist). Gratinera mitt i ugnen i 250 grader, 10-12 minuter.
  7. * Servera hummern varm.
  8. Spar skalen och gör en hummerfond till soppa
  9. Detta är beräknat på 1 kg hummer. Om du har ½ kg hummer, halvera receptet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…