Grekisk pyttipanna

En mycket uppskattad helgmiddag av såväl barn som vuxna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 kg fläskfilé och kycklingfilé
  • kalvfond
  • grillkrydda
  • 15-20 potatisar
  • olja
  • salt
  • timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • paprika
  • fetaost
  • körsbärstomater
  • sås:
  • 3 brk creme fraiche
  • 3-4 dl majonäs
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • Italiensk salladskrydda
  • citronsaft

Gör så här

  1. Gör såsen först:
  2. Blanda creme fraiche, majonnäs, 2-3 vitlöksklyftor, socker, italiensk salladskrydda och citronsaft i en bunke.
  3. Skär köttet i strimlor och bryn i stekpanna.
  4. Krydda med kalvfond och grillkrydda.
  5. Sätt ugnen på 250 gr.
  6. Skala potatisen och skär i klyftor, lägg i långpanna tillsammans med olja, salt och timjan och en pressad vitlöksklyfta. Sätt in i ugnen 1 timme. Rör om någon gång ibland.
  7. Strimla paprikan och skär fetaosten i tärningar.
  8. Mängden paprika, fetaost och tomater avgörs efter eget smak och tycke.
  9. Ta ut långpannan när den är färdig och lägg på kött, paprika fetaost och tomater. In i ugnen igen ca. 15 min. i 225 gr.
  10. Serveras med sås, sallad och färskt bröd.
  11. Tips: Gör såsen dagen innan så den hinner att dra sig.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr