Grekisk Pyttipanna

Fläskfile,potatis,lök mm i samma form.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10-15 potatisar
  • 2 fläskfile (marineras 1 dygn)
  • 3 olikfärgade paprikor
  • 2 rödlökar
  • 3 tomater
  • Fetaost, valfri mängd
  • Marinad för fläskfilén:
  • 3 dl matolja
  • 6 pressade vitlöksklyftor
  • 3 tsk Sambal Oelek ( tag mer om du vill ha starkare )
  • 4 msk soja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1/2 tsk ingefära
  • Sås till servering:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 pressad lime
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm örtkrydda

Gör så här

  1. Blanda marinaden och lägg i de skivade filéerna, ca 1 cm tjocka skivor.Låt stå ett dygn.
  2. Skär sen potatisen i klyftor och förkoka i 3 minuter i kastrull.
  3. Lägg skivorna i en smord långpanna.Ovanpå läggs klyftade rödlökar och paprikor.Tomaterna skivas och läggs på.
  4. Avsluta med marinerade fileskivor.
  5. Häll över marinaden och smula över fetaost.
  6. Grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter.
  7. Blanda ihop såsen och servera till ugnsrätten.

Kommentarer

Supergott :-) /kram Bappi
Super god
Oj, så gott detta recept var!!!! Det här var det enda min pappa ville äta när han hade dålig aptit efter en by-pass-operation för några månader sedan!!
Supergod!

Liknande recept