Grekiska spenatpannkakor

Pannkakor kan ätas både varma och kalla och här är de förvandlade till en ny grekisk klassiker. Laktosfria, äggfria och glutenfria.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Spenatpannkakor:
  • 4 dl bovetemjöl
  • 4 dl växtbaserad mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 påse babyspenat, 70 g
  • 1 tsk salt
  • Rapsolja att steka i
  • Grekisk sallad:
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 2 tomater, delade i bitar
  • ½ gurka, skivad i halvmånar
  • 8 svarta oliver, kan uteslutas
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Tzatziki:
  • ½ gurka, riven
  • ½ tsk salt
  • 2 dl växtbaserad créme fraiche eller yoghurt, t ex Oatlys iFraiche eller sojayoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Spenatpannkakor:
  2. Mixa ihop samtliga ingredienser med hjälp av en stavmixer. Stek gyllenbruna pannkakor i lite rapsolja.
  3. Grekisk sallad:
  4. Blanda ihop samtliga ingredienser väl.
  5. Tzatziki:
  6. Lägg gurkrivet i en sil och strö över saltet. Låt stå i 10 minuter och pressa sedan ut så mycket vätska du kan. Blanda med övriga ingredienser i en skål.
  7. Fyll de gröna spenatpannkakorna med grekisk sallad och tzatziki.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…