Grillad coleslaw

Alla gillar vi coleslaw på grillfesten, men varför inte lägga kålen och löken på grillen först? Kålen får en lite söt och fantastiskt god smak!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färsk vitkål
  • 2 rödlökar
  • 1 dl persilja, hackad
  • Dressing:
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk pressad citronsaft eller vinäger
  • 1 tsk worcestershiresås
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  2. Skär kålen i klyftor. Skala och skär lökarna i grova ringar. Grilla löken tills den är mjuk. Pensla kålen med olja och grilla över svag glöd. Vänd ofta så den inte blir bränd.
  3. Fördela kål och lök på ett serveringsfat och skeda över lite av dressingen. Garnera med hackad persilja och servera resten av såsen vid sidan om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…